Český patent: Víno bez alkoholu

To, že víno má na lidské tělo blahodárné účinky asi většina z nás již ví. Morava by mohla tedy zajisté založit i nějaké vinné lázně.

Poměrně nedávno se v tuzemských médiích objevila zpráva o tom, že si naši vědci nechali patentovat recepturu šťávy, získávanou z vinné révy, která má stejné pozitivní účinky na naše zdraví.

Abych to ještě více upřesnil, vědci získají z vinné révy látku zvanou RESVERATROL (což je látka, která ovlivňuje metabilismus lipidů a zamezuje srážení krevních destiček.) a aby ji šlo pít kdykoliv, neobsahuje ani promile alkoholu.

Teď zůstává otázkou, zda chtěli vědci každé ráno vypít číši vína a cítit se tak zdraví, nebo zvýšit prodej nového nápoje. Přeci jen: chutná to jako víno, vypadá to jako víno, má to blahodárné účinky jako víno a navíc je to bez alkoholu!

Výroby se ujala firma Kitl z Jablonce nad Nisou a jak říká jednatel firmy pan Vokurka: „Přišlo mi to jako výborný nápad pro všechny, kteří alkohol nemohou nebo nechtějí pít, a tak jsme se dohodli, že tento vědecký sirup uvedeme na trh,” číhá z toho velký boom v nealkoholických nápojích. Doufejme, že to firma neprodá někomu například z Islandu, protože tam podle nás nemají o víně ani páru.

Šťáva dostala krycí název Adam, což je z marketingového hlediska velice dobře zvolený název — přeci jen ty asociace mezi Adamem a prvním mužem na planetě Zemi…

Na Adama se můžeme těšit prý již tento rok. Podle všeho by se to mělo stihnout do konce roku, ale kdo ví, třeba zmrznou všechny hrozny, protože v květnu byla hrozná zima.


Uveřejněno

v

, ,

od